• Economic sustainability of quality-enhancing business models in the Norwegian cod industry 

      Bertheussen, Bernt Arne; Dreyer, Bent; Reiertsen, Audun (Journal article; Tidsskriftartikkel; Peer reviewed, 2020-01-26)
      This study describes three fundamental quality-enhancing business models in the Norwegian cod industry, which challenge the traditional and dominant volume-focused wild catch model: a quality-enhancing Live storage model, a quality-enhancing Farm raised model, and a Wild-caught Quality model. Furthermore, the study explores whether the models are sustainable based on their performance over almost ...
    • Hvordan skal vi produsere torsken? 

      Reiertsen, Audun (Master thesis; Mastergradsoppgave, 2019-05-15)
      Verden har et økende behov for mat samtidig som det legges stadig større press på ressursene. Det er mange måter å produsere mat og sjømatproduksjon er en av dem. Sjømat er av mange ansett som en av de viktigste matkildene i fremtiden. Produksjon av fersk fisk er blant disse. Sjømatmarkeder for fersk fisk stiller krav om leveransestabilitet, kvalitet og bærekraft. Det fins tre prinsipielt forskjellige ...